Ibiza

Ibiza, ook vaak Isla Blanca – het Witte Eiland genoemd, vanwege de
authentieke, karakteristieke en eeuwenoude witgekalkte boerderijtjes (fincas).

Ibiza is een zeer populair eiland en behoort tezamen met de eilanden Mallorca, Menorca en Formentera tot de eilandengroep “de Balearen”. Deze archipel, de Balearen, ligt ter hoogte van Valencia aan de oostzijde van Spanje in de Middellandse Zee. De eilandengroep in zijn geheel vormt één van de 17 autonome regio’s van Spanje.

Ibiza is 41 km lang en 20 km breed en heeft een totale oppervlakte van 575 vierkante kilometer. Ibiza is een eiland van grote contrasten. Enerzijds het massatoerisme in de hotels, anderzijds de luxe villa’s met daarin de jetset. Overdag veel gezinnen met kinderen, ‘s avonds en ‘s nachts jongeren en oudere jongeren die feesten tot diep in de ochtend. Decennia lang was het een erg populair vakantie-eiland onder alle lagen van de bevolking. Het imago van Ibiza is jong, snel, wild en hip. De laatste tijd is dit eiland ook bij Nederlandse en internationale beroemdheden weer populair. Werden zij in de jaren ’90 nog weggedreven door het massatoerisme en de zoektocht naar nieuwe exclusieve bestemmingen, het lijkt erop dat je op Ibiza weer gezien moet worden als je rijk en/of beroemd bent.

De voertaal is Spaans, maar in de toeristische gebieden spreken velen ook Engels en/of Duits

Reisinformatie Ibiza

Ga je op reis naar Ibiza dan is het prettig als je op de hoogte bent van de belangrijke telefoonnummers, het tijdsverschil, de vliegtijd, de munteenheid, het voltage, etc…

Over Ibizia

Cultuur

De stad die nooit slaapt, New York. Bezoek deze fascinerende stad het hele jaar door.

Geschiedenis

De Balearen en dus ook Ibiza zijn ongeveer acht miljoen jaar geleden ontstaan doordat deze boven de zeespiegel werden omhooggestuwd.

Weer & klimaat

Praag is een bijzonder mooie stad. Bezoek deze stad