Activiteiten & uitjes in Ibiza

Ga iets leuks doen!

Er zijn veel excursies op Ibiza. Doorgaans kunt u ze boeken bij de reisleiding en er zijn ook bedrijfjes die gespecialiseerd zijn in excursies. Een andere optie is om voorafgaand aan uw vakantie excursies te boeken via internet. Op deze website vindt u de activiteiten, bezienswaardigheden, boot excursies etc. al uitgesplitst, voor als u zelf op pad wilt gaan. Voor georganiseerde excursies verwijzen wij u naar de reisleiding etc.

Er zijn excursies voor boottochten en charters, botenverhuur, een trip naar het nabijgelegen eiland Formentera, een segway-tour, parasailing, powerboat, watersporten zoals: kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, wakesurfen, waterskiën, jet skiing, duiken, zeilen, kajakken, kanovaren, zwemmen, boottrips en vissen op zee, een offroad motortrip, quad-safari, karten en paardrijden. Er is voor elk wat wils.

Sportieve uitjes

Fietsen Ibiza
Fietsen IbizaIbiza is geschikt voor een fietsvakantie, zowel racefiets als op de mountainbike.

Read more …

Wandelen Ibiza
Ibiza wandelenEr zijn diverse mogelijkheden voor een georganiseerde wandelvakantie en voor wandelexcursies op Ibiza.

Read more …

Golfen Ibiza
Golfen, golfvakantie, golfbanen IbizaIbiza heeft de beschikking over een golfbaan.

Read more …

Duiken Ibiza
Ibiza, duiken, duiklessen, duikscholen, duikvakantieIbiza is een zeer geschikte locatie voor om te duiken, voor uw duikvakantie, en om duiklessen te nemen bij een van de vele duikscholen.

Read more …

Avontuurlijke uitjes

Segway tours
Geheel in duurzame en ecologische stijl kunt u genieten van een prachtige tour op een Segway. De Segway wordt als duurzaam beschouwd, een intelligent vervoersmiddel, een innovatief product met kwaliteit. De Segway is veilig en leuk, is niet vervuilend en maakt geen lawaai. Meer info: www.ecowayibiza.com

Ibiza excursies, PowerboatPowerboat
Wie wil dit niet. Aan boord van deze jetboot scheurt u met een hoge snelheid over het water. Diverse stunts worden gemaakt, zoals springen op de golven, bochten maken variërend van 180 t/m 360 graden en noodstops. Deze attractie is veilig. Uw kleding wordt nat door het opspattende water. Meer info: www.twisterjet.com

Ibiza excursies, WatersportWatersport
Ibiza is een paradijs voor veel takken van (water)sport. Denk aan kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, wakesurfen, waterskiën, jet skiing, duiken, zeilen, kajakken, kanovaren, zwemmen, boottrips en vissen op zee. Het aangename klimaat en de uitstekende faciliteiten op dit eiland zijn een goede combinatie voor deze extreme sporten.
Onderstaande websites bieden voornoemde sporten aan. Meer info:
www.ibizasportsresort.com

Ibiza excursies, Off the road motor tourOff road motortrips
Dit bedrijf biedt u een volledig en meerdaags programma, waarbij u volop van de prachtige omgeving van Ibiza kunt genieten, zowel tijdens en na de inspannende off road ritten.
Meer info: www.allriders.net

Ibiza excursies, Quad toursQuad tours
Wilt u toch laag bij de grond blijven en op een heel andere manier Ibiza bekijken dan is wellicht een spannende tour met een quad een optie.
Meer info: www.ibizaquad.com

Ibiza excursies, KartingKarting
Leef u uit op dit circuit in de buurt van Santa Eulalia. Wat is er nu leuker dan tijdens uw vakantie een wedstrijd te racen tegen familieleden, vrienden of kennissen? Meer info: www.gokartssantaeulalia.com

Ibiza excursies, PaardrijdenPaardrijden
North Ride Ibiza, kleine stallen gelegen in de bergen tussen San Joan en Portinatx (neem hiervoor de oude Portinatx weg), in het midden van een van de wildste en mooiste beschermde natuurgebieden op Ibiza. De ritten leiden door een wild romantisch landschap en worden afgerond met een spectaculair uitzicht over de zee.
Meer info: www.north-ride-ibiza.com

Culturele uitjes

Markten en hippiemarkt op Ibiza
Hippiemarkt IbizaEr zijn diverse leuke markten op Ibiza, zowel in het toeristische gedeelte als in de hoofdstad.

Wekelijkse markten
De wekelijkse markten die gehouden worden op Ibiza zijn bij uitstek geschikt om verse producten te kopen, zoals fruit, vis, groenten en lokale producten. Zowel de bevolking van Ibiza, die hier hun verse groenten, fruit en vis kopen, als de vele toeristen die hier sieraden, kleding, leren artikelen en uiteraard souvenirs kopen, genieten samen van deze manier van inkopen doen.

Hippiemarkt Ibiza
De hippiemarkt is een van de topattracties en u moet er eigenlijk minimaal een gezien hebben als u naar Ibiza gaat. Op Ibiza wonen sinds de jaren ’60 veel kunstenaars, ambachtslieden, schilders en ontwerpers. Zij kwamen naar het eiland om de unieke sfeer en om de vrijheid. Op de bekende hippiemarkten vindt u vele handgemaakte kledingstukken, exotische sieraden en kunstvoorwerpen, gemaakt op het eiland.

Hippiemarkt, Es Canar, woensdag 10:00-18:00 uur
Hippiemarkt, Carretera Playa d’en Bossa, vrijdag 11:00-20:00 uur
Hippiemarkt, Portinatx, Zondag vanaf 18.00 uur
Hippiemarkt, Sant Francesc, Formentera, dagelijks 09:00-14:00 uur
Hippiemarkt, Es Pujols, Formentera, dagelijks vanaf 18.00 uur
Hippiemarkt, Sa Marina, Ibiza, dagelijks
Hippiemarkt, Santa Eulalia Ramblas, dagelijks
Oosterse / hippiemarkt, Las Dalias, Sant Carles, Zaterdag de hele dag, maandag avond en ook op dinsdagavond in juli en augustus

Markten Ibiza
Op deze markten vindt u groenten, fruit, vis, kunst en kunstnijverheid en op de rommelmarkten kunt u natuurlijk van alles tegen komen.

Groenten, fruit en vis markt, Sa Marina, Ibiza, dagelijks tot 14.00 uur
Groenten, fruit en vis markt, Es Mercat, Santa Eulalia, maandag-zaterdag 08:30 – 14:00 uur
Rommelmarkt, Sant Jordi, zaterdag 09:00-14:00 uur
Rommelmarkt, Cala Llenya, zondag 18:00-00:00 (zomer) 09:00-16:00 uur(winter)
Kunst en kunstnijverheid, El Pilar de la Mola, Formentera, woensdag en zondag 16:00-21:00 uur (mei-oktober)
Kunst en kunstnijverheid, Sant Miquel, donderdag van 18.00 uur