Bezienswaardigheden

Ibiza kent diverse leuke en mooie bezienswaardigheden. Wilt u een overzicht, bekijk dan deze pagina met alle bezienswaardigheden en korte beschrijving op een rijtje.

Ibiza kent diverse leuke en mooie bezienswaardigheden. Wilt u een overzicht, bekijk dan deze pagina met alle bezienswaardigheden en korte beschrijving op een rijtje.

Must-sees op Ibiza

D Alt Vila

Deze oude stadskern werd voltooid in 1554 en wordt omringd door historische muren, waarvan er slechts een aantal gedeeltelijk zijn uitgegraven. Deze indrukwekkende muren, die nu nog zichtbaar zijn, werden in de 16e eeuw gebouwd door de Italiaanse architect Calvi. De muren werden in die tijd zo stevig geconstrueerd waardoor de complete originele structuur behouden is gebleven.

Ibiza’s Kathedraal

De kathedraal is gelegen op de top van de heuvel de D’alt Vila. Van daaraf kunt u genieten van een geweldig uitzicht over de stad en een deel van het eiland. De kathedraal is gebouwd als een kerk na de Catalaanse verovering in 1235. De toenmalige veroveraars beloofden -wanneer zij erin slaagden om Ibiza te bezetten- een kerk te zullen bouwen. Een deel van de kathedraal (de klokkentoren en een aantal van de kapellen) werd gebouwd in gotische stijl en de rest, in barokvormgeving.

Las Salinas

De zoutvlakten van Ibiza. Tegenwoordig een een natuurreservaat waar diverse vogelsoorten gespot kunnen worden, waaronder flamingo’s.

Omliggende eilandjes

Het is zeker de moeite waard om eens een boottrip te maken naar een van de kleine eilandjes die rondom Ibiza liggen, zoals Es Vedra en Es Vedranel.

La Marina (Ibiza Stad)

Gedurende de winterperiode is deze haven van Ibiza-Stad een rustige en vredige plaats. Tijdens het hoogseizoen ondergaat deze plek een metamorfose. Dan gaat het hier om wie de meeste aandacht krijgt. Drag queens kiezen deze promenade sinds jaar en dag om gezien te worden. Vanaf zonsondergang is dan de promenade langs de haven een plaats waar mensen flaneren of op een terrasje zitten en praten waar ze komende nacht zullen gaan feestvieren.

Windmolens

In 1880 bouwde men op Ibiza de eerste windmolen. In totaal kende Ibiza 180 windmolens, waarvan er veel zijn vergaan door slechte weersomstandigheden. Andere zijn gerestaureerd of opgeknapt. De meeste van de overgebleven windmolens zijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. De bekendste windmolens op Ibiza zijn onder andere Molí den Toni Joan, Molí des Porxet en Molí des Puig den Valls. Deze windmolens worden dan ook veel door toeristen bezocht. De windmolens kenmerken de Baleaarse landelijke architectuur.

Grotten op Ibiza

Er zijn verschillende grotten, verspreid over Ibiza. Een aantal zullen hierna kort worden weergegeven.

  • Cova des Culleram – In de buurt van Cala San Vincente en Clot des Llamp, in de gemeente Sant Joan de Labritja, kunt u via een moeilijk begaanbaar pad de grot Cova des Culleram bereiken. Deze grot bevat archeologische bewijzen, dat er nog voor de komst van de Grieken mensen op Ibiza woonden.
  • Cova de Can Marçà – In de baai van Port de Sant Miquel, achter de hotels ligt de grot Cova de Can Marçà. U kunt de grot bereiken via een in de rotsen uitgekapte trap. De ingang van de grot bevindt zich circa 12 meter boven de zeespiegel. Deze grot is meer dan 100.000 jaar oud en is ontstaan door verschillende aardverschuivingen. U treft er ondermeer versteende watervallen, stalagmieten en stalactieten aan.
  • Cova des Vi (Cova de Ses Fontanelles) – Ten noord-westen van San Antonio vindt u Cova des Vi (de wijngrot), ook wel bekend als Cova de Ses Fontanelles. Deze grot heeft prachtige rotsschilderingen die dateren uit het Bronzen tijdperk. Later werd de grot gebruikt als wijnkelder, waaraan de grot zijn naam dankt. De grot is afgeschermd met ijzeren staven, waardoor u helaas niet veel kunt zien van de rotstekeningen. Vanaf San Antonio bereikt u Cova des Vi (Cova de Ses Fontanelles) door circa 3 km naar het noorden te rijden tot Punta Galera. Vanaf hier volgt u lopend het kustpad dat naar de grot leidt.
  • Cova Santa – Deze grot ligt in de buurt van Sa Caleta en is toegankelijk voor publiek. Cova Santa betekent letterlijk ‘Heilige grot”. In de Middeleeuwen zou er namelijk een christelijke kluizenaar in hebben geleefd. De lokale bevolking meent dat het water uit de grot een genezende werking zou hebben gehad. De grot is circa 25 meter diep en staat bekend om de prachtige stalactieten en stalagmieten