Klimaat Ibiza

Klimaat IbizaIbiza heeft een mediterraan klimaat, u kunt er genieten van lange, warme en droge zomers en milde winters.

 

 

 

 

Ibiza zomer - juni, juli, augustus

Van juni tot september schijnt de zon er bijna elke dag. Temperaturen van gemiddeld van 26 graden in juni en september, maar in juli en augustus bereiken de temperaturen een hoogte van 29 graden. Kortom, het weer is heerlijk. De nachten zijn warm, met temperaturen nauwelijks onder de 20 graden.

Een verkoelende zeebries zorgt ervoor dat de hoge temperaturen goed dragelijk zijn. Neerslag is er nauwelijks in de zomer en in juni en juli regent het doorgaans helemaal niet. In september begint de kans op regen te stijgen. De temperatuur van het zeewater zijn hoog in de zomer. Het is comfortabel om te zwemmen in de zee van mei tot oktober.

Ibiza herfst - september, oktober, november

In de herfst blijft het warm, waardoor ook dit een goede periode is om naar Ibiza te gaan, alhoewel u wel meer kans heeft op regen. Zelfs in oktober zijn temperaturen overdag aangenaam, vaak rond de 23 graden. In november begint het er af te koelen, en is de gemiddelde temperatuur 19 graden. Vooral voor de avonden kunt u het beste wat warmere kleding inpakken, de temperaturen dalen dan tot rond de 10 graden. In september en oktober kan het er wel eens regenen, u kunt een aantal regenachtige dagen treffen.

Oktober is de natste maand van het jaar, dus ondanks dat het er is warm en de zee is nog steeds uitnodigend, moet u bereid zijn om een paar slechte dagen in te calculeren. Het aantal zonuren is nog steeds fantastisch met een gemiddelde van zeven uur per dag. November is droger, maar koeler. De regenval is hoger in het binnenland dan aan de kust doordat de wolken meer kans hebben om zich te vormen over het heuvelachtige binnenland.

 

 

Ibiza winter - december, januari, februari

De winters zijn op Ibiza over het algemeen mild. Echt koude temperaturen zijn zeldzaam. Van december tot februari ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. Op zonnige dagen kan de temperatuur midden op de dag ook rond de 18 à 19 graden worden, maar de nachten kunnen koud zijn zonder centrale verwarming met een gemiddelde temperatuur van rond de 8 of 9 graden.

Heel af en toe sneeuwt het op Ibiza. Dit is ongewoon koud en het is natuurlijk een vreemde gewaarwording sneeuw op de stranden aan te treffen.

Ibiza voorjaar - maart, april, mei

In het vroege voorjaar zijn de avonden nog steeds een beetje koud, maar overdag kunnen de temperaturen al gauw oplopen van 17 graden in maart tot 21 graden in mei. Vanaf eind mei begint u de zomer te voelen, echter de avonden zijn nog steeds fris.

Neerslag is gematigd hele voorjaar - krijg je een aantal regenachtige dagen, maar er is een gezonde hoeveelheid zonneschijn om van te genieten, snel opstaan tot een gemiddelde van acht uur per dag in april en negen mei. De zee warmt snel van een gemiddelde temperatuur van 15 ° C maart tot 18 ° C in april. Hoewel sommigen zullen nog steeds vinden dit een beetje bracing, 18 ° C is beter dan je in het Verenigd Koninkrijk in juli krijgt.

Weer gevaren

Op Ibiza kunnen ook extreme weersomstandigheden ontstaan, zoals storm, stofstormen, harde regenval en lange perioden van droogte waardoor bosbrand gevaar bestaat.

Reisgidsen Ibiza

Reisgids Ibiza

Ibiza vakantie - TUI Arke
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Ibiza vakantie - Sunweb
Ibiza Vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Ibiza Prijsvrij
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Vakantie Ibiza - Eliza Was Here
Ibiza vakantie
Kleine hotels
bed and breakfast
ElizaWasHere