Stranden Ibiza

Stranden IbizaAls u naar Ibiza gaat wilt u vast een van de vele stranden bezoeken. Wij geven u een overzicht van de bekendste stranden.

 

 

 

Ibiza heeft tientallen stranden waarvan er jaarlijks een aantal de blauwe vlag van de Europese Unie krijgt. Deze vlag is een exclusief eco-label en als zodanig een internationale milieuonderscheiding welke jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben, schoon en veilig te zijn.

Enkele van deze stranden liggen in eenzame baaien, maar de meeste stranden worden overbevolkt door toeristen. Bekende stranden zijn onder meer Platja d’en Bossa, Platja Ses Salines en S'Aigua Blanca. Deze laatste twee zijn officiële naaktstranden die later worden genoemd.


Stranden Ibiza, Platja dén BossaPlatja d'en Bossa

Dit is Ibiza's langste zandstrand. Het strand is bekend geworden door prominenten en mooie beachgirls. Aan het strand staan diverse trendy bars en cafés. Het heldere water is een gevolg van de zanderige zeebodem. Er is weinig schaduw dus neem een parasol mee. Vanaf het strand heeft u een schitterend uitzicht op D’alt Vila (de oude binnenstad van Ibiza) en voor liefhebbers onder ons, prachtige close-ups van laag overvliegende vliegtuigen. Bij een zuidenwind is dit strand is erg populair bij windsurfers. Faciliteiten: Toegankelijk voor mindervaliden, lifeguard aanwezig, ligstoel- en parasol verhuur, douches, restaurants, bars, winkels.


Stranden Ibiza, Cala d'HortCala d'Hort

Een klein maar geliefd zandstrand afgewisseld met kiezels. Vanaf dit strand heeft u een fantastisch uitzicht over het mysterieuze eiland Es Vedra, dat op slechts enkele honderden meters van de kust ligt. Gedurende de zomermaanden is dit strand enorm populair. Faciliteiten: Toegankelijk voor mindervaliden, lifeguard aanwezig, ligstoel- en parasolverhuur, restaurants, strandboetieks.


Stranden Ibiza, Na XamenaNa Xamena

Dit volkomen rustige strand ligt tussen twee hoge rotsen. Er is echter geen schaduw. Vanaf de zee is het strand gemakkelijk te bereiken. Een andere manier is via het Hotel Hacienda Na Xamena te voet naar het strand. Er zijn weinig tot geen faciliteiten, dus het is raadzaam eten en drinken mee te nemen.


Stranden Ibiza, Cala BoixCala Boix

Dit strand staat bekend om zijn unieke zand. Donker van kleur, bijna grijs, stevig zand, dat nergens anders op Ibiza voorkomt. De aanblik is bijna schilderachtig vanwege het feit dat dit strand is ingesloten door hoge kliffen. Maar dit betekent dat het niet makkelijk te bereiken is en daarom niet aan te raden voor mensen met mobiliteitsproblemen. Faciliteiten: ligstoelen, parasols, douches, restaurants, bar.


Stranden Ibiza, Cala PadaCala Pada

Het strand wordt onderhouden door de gelijknamige club, is kindvriendelijk en biedt veel sportmogelijkheden en restaurants. In het hoogseizoen is het er heel druk door de goede verbinding met Santa Eulària. Faciliteiten: ligstoelen, parasols, restaurants, toiletten.


Stranden Ibiza, Cala LlongaCala Llonga

Het strand dat grenst aan het populaire mini resort Cala Llonga. Een prachtig breed zandstrand aan de immens schilderachtige baai met pijnbomen begroeide heuvels aan weerszijden. Het strand heeft een brede strook ondiep water, waardoor het veilig is voor kinderen. Dit is een van de redenen dat dit strand zo populair is bij gezinnen. Faciliteiten: Toegankelijk voor mindervaliden, lifeguard aanwezig, ligstoelen, parasols, douches, bars, restaurants, winkels en een speeltuin.Stranden Ibiza, Ses FigueretesSes Figueretes

Het strand van Figueretes is een prima aangelegd strand, onderverdeeld in diverse kleinere delen. Appartementencomplexen en hotels grenzen aan een door palmbomen omzoomde promenade die zich enerzijds in de richting van Ibiza-stad en anderzijds in de richting van Playa d'en Bossa uitstrekt. Faciliteiten: Toegankelijk voor mindervaliden, promenade, ligstoelen, parasols, douches, restaurants, bars, winkels.


Stranden Ibiza, Cala VadellaCala Vadella

Met zijn adembenemende uitzichten slentert u rond en omlaag naar de schilderachtige baai van Cala Vadella, omgeven door pijnbomen begroeide heuvels. Het grote, brede strand van fijn wit zand loopt langzaam af in ondiep water dicht bij de kust. Zelfs in het hoogseizoen is er altijd wel een plekje te vinden op dit strand. Het kristalheldere water is perfect om te zwemmen en te snorkelen. De beschutte baai is een populaire plek voor zeiljachten en motorboten om het anker uit te gooien en te genieten van een romantische zonsondergang. Faciliteiten: Toegankelijk voor mindervaliden, promenade, ligstoelen, parasols, douches, restaurants, bars, winkels.

Reisgidsen Ibiza

Reisgids Ibiza

Ibiza vakantie - TUI Arke
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Ibiza vakantie - Sunweb
Ibiza Vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Ibiza Prijsvrij
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Vakantie Ibiza - Eliza Was Here
Ibiza vakantie
Kleine hotels
bed and breakfast
ElizaWasHere