Toegankelijkheid mindervaliden Ibiza

Ibiza, mindervaliden, gehandicapten

Tegenwoordig zijn er voldoende aanpassingen gedaan voor gehandicapten, mindervaliden op Ibiza.

 

 

 

Hotels met aanpassingen voor mindervaliden en gehandicapten

Er zijn goede faciliteiten voor gehandicapten en mindervaliden op alle terminals van de luchthaven van Ibiza - inclusief liften, oprijbanen/hellingbanen en op alle niveaus van de parkeergarage. Tevens zijn de grote hotels in de meeste badplaatsen doorgaans goed aangepast en hebben soms ook kamers met speciale aanpassingen voor mindervaliden. Deze aanpassingen bestaan o.a. uit bredere doorgangen en douches waar u met uw rolstoel in kunt.

De omgeving

Er zijn investeringen gedaan in de ontwikkeling van brede boulevards langs de kust, waardoor deze gemakkelijk toegankelijk zijn voor rolstoel- en scootmobiel gebruikers.

Alle winkelcentra hebben tegenwoordig goede toeritten, waardoor restaurants, bars en winkels en de trottoirs nu beter geschikt zijn voor rolstoelgebruikers dan in het verleden. Echter, bij veel van de oudere kleine bars en restaurants ontbreekt nog wel een hellingbaan, ook dit zal in de toekomst moeten veranderen, maar dat gaat langzaam.

 

 

Aangepaste rolstoelAangepaste rolstoel Hippocampe

De Hippocampe rolstoel is een rolstoel die nieuwe mogelijkheden biedt voor mensen met een fysieke beperking. Met deze rolstoel kunt u lekker de vrije natuur in en niet perse over de bekende paden. Het strand, de bossen, in de sneeuw het kan allemaal. Tevens is de rolstoel zeer geschikt voor uw vakantie en kan mee in het vliegtuig.
Meer info: www.hendrikscare.eu.

 

Vervoer

Aangepaste taxi's of rolstoeltaxi's zijn beschikbaar als u belt naar de taxicentrale: +34(0)971 398 340


Tenerife

De gemeente Arona, in het zuiden van Tenerife, is met betrekking tot aanpassingen voor gehandicapten een stuk verder. Op Tenerife zijn bijvoorbeeld rolstoeltoegankelijke stranden en de hele zuidkust is door de gemeente in kaart gebracht voor gehandicapten. Bent u afhankelijk van een rolstoel of scootmobiel, overweeg dan een vakantie op Tenerife.

Reisgidsen Ibiza

Reisgids Ibiza

Ibiza vakantie - TUI Arke
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Ibiza vakantie - Sunweb
Ibiza Vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Ibiza Prijsvrij
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Vakantie Ibiza - Eliza Was Here
Ibiza vakantie
Kleine hotels
bed and breakfast
ElizaWasHere