Reisinformatie Ibiza

Reisinformatie IbizaGaat u op reis naar Ibiza dan is het prettig als u op de hoogte bent van de belangrijke telefoonnummers, het tijdsverschil, de vliegtijd, de munteenheid, het voltage, etc...

 

 

 

Belangrijke telefoonnummers op Ibiza

  • Noodgevallen: 112
  • Ambulance: 061
  • Brandweer: 080

De taal

De taal op Ibiza. Bij welk land hoort Ibiza? Ibiza hoort bij Spanje, derhalve spreekt men er Spaans (Catalaans).

De tijd en het tijdsverschil Ibiza

Er is geen tijdsverschil tussen Ibiza en Nederland. Geen gedoe dus met het veranderen van de tijd op uw horloge en mobiele telefoon.

De vliegtijd naar Ibiza

De afstand tussen Nederland (Schiphol) en het vliegveld Ibiza-Airport(IBZ) op dit eiland is 1900 km. De vliegduur naar Ibiza bedraagt ongeveer 2,5 uur. De laatste jaren maken steeds meer vakantiegangers gebruik van andere luchthavens als vertrekpunt naar Ibiza. Voor gedetailleerde informatie over bovengenoemde luchthaven verwijzen wij u naar: www.airportdesk.nl

De munteenheid op Ibiza

Omdat Ibiza bij Spanje behoort betaalt men met de Euro.

Het voltage op Ibiza

Het voltage is er 220 volt. Verloopstekkers zijn niet nodig voor de platte stekkers. Voor randaarde stekkers heeft u meestal een verloopstekkertje nodig. Deze zijn vaak te koop in een wat uitgebreidere supermarkt.

 

 

Paspoort en/of identiteitskaart

Zorg dat u in het bezit bent van een geldig paspoort en/of identiteitskaart om te kunnen reizen. (Geldig betekent tot en met de dag van uw terugreis.) Controleer de geldigheid voor de zekerheid nog een keer! U heeft geen visum nodig voor Ibiza.
Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we u aan navraag te doen bij de Spaanse Ambassade of het Consulaat.
Spaanse Ambassade, Lange Voorhout 50, 2514 EG Den Haag, tel: 070-3024999
Consulaat Generaal van Spanje, Frederiksplein 34, 1017 XN Amsterdam, tel: 020-6203811. Het Consulaat is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur; zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Identificatieplicht op Ibiza

In Spanje, en dus ook op Ibiza, geldt een identificatieplicht. Het is daarom heel handig om naast een paspoort ook een identiteitskaart mee te nemen. U hoeft dan niet altijd met uw paspoort rond te lopen, met alle risico's van dien. Tevens dient u zich bij iedere betaling met een pinpas of creditcard te legitimeren. Uw rijbewijs wordt meestal niet als identificatie geaccepteerd.

Een auto huren op Ibiza

Zorg dat u in het bezit bent van een geldig rijbewijs, indien u een auto wilt huren op Ibiza. Let op, voor huren van een auto dient u vaak in het bezit te zijn van een creditcard, zoals bijvoorbeeld Mastercard of Visa. Kijk op onze speciale pagina voor een goedkope huurauto op Ibiza.

Hond of kat meenemen Ibiza

Neemt u een hond of kat mee, informeer tijdig naar de benodigde inentingen. Bewaar het dierenpaspoort vast bij uw eigen reispapieren. Uw huisdier dient op Ibiza ook beschermd te worden tegen hartworm! Vergeet niet uw huisdier tijdig aan te melden bij de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Vaak mogen er maar beperkt huisdieren mee op een vlucht. Lees hier meer over uw hond of kat meenemen in het vliegtuig.

Insecten op Ibiza

Normaal gesproken zijn er weinig insecten, en meestal geen muggen. Helaas zijn er wel kakkerlakken op het eiland. Deze zie je vooral in de zomer, maar ook in de winter kunt u ze tegenkomen. In principe zijn het hele schone beestjes, maar toch wil niemand ze in de buurt hebben. Tegenwoordig wordt er van overheidswege veel insecticide gespoten tegen deze beesten en daardoor is het aantal niet meer te vergelijken met jaren geleden. Men zegt dat dit een fabeltje is, maar komt u een kakkerlak tegen, trap hem dan niet dood. Er kunnen eitjes onder uw schoen achterblijven die u vervolgens verspreidt. Kakkerlakken vindt u vooral in de buurt van tuinen. Om te voorkomen dat u ze binnen krijgt, houd ramen en deuren zo veel mogelijk gesloten, vooral in de avond. In de warmste maanden van het jaar kunnen de kakkerlakken (beperkt) vliegen en kunnen zo ook naar binnen "waaien". Tevens kunnen ze door de overloop van de wastafel naar binnen komen. Doe hier tijdens uw verblijf een kurk o.i.d. in, en houd de stop op het bad etc. als u het niet gebruikt.

Het kraanwater drinken op Ibiza

Het is beter het kraanwater vanwege een hoog chloorgehalte niet te drinken. Het smaakt en ruikt niet lekker en is ongezond. Voor koffie of thee kunt u ook het beste flessenwater gebruiken. U kunt wel gewoon koken in het water, zoals aardappels of groente. Maakt u een gerecht waar het water in achter blijft, zoals bijvoorbeeld soep, doe dat dan liefst met water uit een fles.

Meer reisinformatie

Kijk voor meer reisinformatie op: www.landenkompas.nl

Reisgidsen Ibiza

Reisgids Ibiza

Ibiza vakantie - TUI Arke
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Ibiza vakantie - Sunweb
Ibiza Vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Ibiza Prijsvrij
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Vakantie Ibiza - Eliza Was Here
Ibiza vakantie
Kleine hotels
bed and breakfast
ElizaWasHere