Kaart Ibiza

Kaart Ibiza interactief

Iinteractieve kaart van Iiza, ook vaak Isla Blanca - het Witte Eiland genoemd, vanwege de authentieke, karakteristieke en eeuwenoude witgekalkte boerderijtjes (fincas). Kijk hier voor de kaart van Ibiza.

 

 

De stad Ibiza, hoofdstad van het eiland is verdeeld in een hooggelegen- en een laaggelegen gedeelte. De hooggelegen stadswijk d'Alt Villa wordt omsloten door een 16e-eeuwse stadsmuur. Binnen deze muren slingeren smalle wegen en trappen langs statige herenhuizen omhoog. In het lager gelegen gedeelte liggen de wijken Sa Penya, een voormalige visserswijk die direct aan de haven ligt en La Marina, de nieuwe stadswijk waar zich talrijke winkels en restaurants bevinden die dit gebied tot het centrum van Ibiza hebben gemaakt.

De onregelmatig gevormde kust is moeilijk toegankelijk. Het is een aaneenschakeling van strandjes, rotspunten, kapen en kreken. De strandjes, van grind en van fijn en minder fijn zand, zijn gewoonlijk afgezoomd door groene pijnbomen. Het noorden heeft een steile rotskust, terwijl de zee rondom het eiland bezaaid is met eilandjes, veel meer dan bij de andere eilanden van de Balearen. Over het algemeen is Ibiza heuvelachtig, met hoogten tot zo’n 400 meter. Op en tegen de heuvels groeien dennen en pijnbomen.

Ibiza heeft vele stranden, aardige haventjes, uitgestrekte dennenbossen, vele amandel-, vijge- en johannesbroodbomen, maar weinig wijn- en olijfgaarden.

 

 

Kaart Ibiza

{phocamaps view=map|id=3}

Reisgidsen Ibiza

Reisgids Ibiza

Ibiza vakantie - TUI Arke
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Ibiza vakantie - Sunweb
Ibiza Vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Ibiza Prijsvrij
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Vakantie Ibiza - Eliza Was Here
Ibiza vakantie
Kleine hotels
bed and breakfast
ElizaWasHere