Geschiedenis Ibiza

Geschiedenis IbizaDe Balearen en dus ook Ibiza zijn ongeveer acht miljoen jaar geleden ontstaan doordat deze boven de zeespiegel werden omhooggestuwd.

 

 

 

Ibiza is meerdere malen bezet door verschillende volkeren en deze hebben stuk voor stuk een beetje bijgedragen aan het eiland hoe het nu is. Zo is zichtbaar hoe de Arabieren belangrijk zijn geweest voor de geschiedenis van Ibiza in de architectuur. De Grieken heersten in de achtste eeuw voor Christus over het eiland. De hoofdstad, Ibiza-stad , is ontstaan in 654 voor Christus doordat hier een kolonie werd gesticht. Destijds werd de stad Ybshm genoemd. Zowel de naam Ibiza als de Catalaanse naam Eivissa zijn van deze naam afgeleid.

In de 13e eeuw na Christus werd het eiland overgenomen door Christenen. De Arabieren die er zich hadden gevestigd werden door de Catalanen van het eiland verdreven.

Pas vanaf de 15e eeuw behoorde Ibiza officieel tot het Spaanse koninkrijk. Het eiland werd in die tijd nog continue geteisterd door zeerovers. Ibiza werd belangrijk voor de Mediterrane omgeving doordat het de grootste handelsplek was van belangrijke voedingsstoffen als zout, vis, olie en keramiek. Deze handel heeft er voor gezorgd dat het eiland heeft kunnen groeien.

 

 

In de jaren 70 werd het eiland ontdekt door zonzoekers. Toeristen van over de hele wereld kwamen naar Ibiza om te kunnen genieten van de zon en de cultuur. Het eiland werd beroemd vanwege de zogenaamde ‘hippiebeweging’ en werd ontdekt en overgenomen door kunstenaars en hippies. Mensen kwamen bij elkaar om te dansen, zingen, eten en te blowen. Ibiza was een plek geworden voor mensen die contact zochten met het ‘buitenaardse’ leven. De hippies hebben van het eiland een alternatief cultureel paradijs gemaakt. Het is een erg spiritueel eiland geworden en wordt ook wel het eiland van de verandering genoemd.
Ibiza was voor veel kunstenaars een heel inspirerende plek. Geen wonder dus dat ook Nederlandse kunstenaars als Cees Noteboom, Jan Cremer en Harry Mulisch naar Ibiza gingen.

Vandaag de dag is het eiland en de hoofdstad Ibiza-stad vooral populair bij feestvierders en zonzoekers. Ibiza staat nu vooral bekend als hét party-eiland van Europa met veel wilde feesten en een bruisend nachtleven.

Reisgidsen Ibiza

Reisgids Ibiza

Ibiza vakantie - TUI Arke
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Ibiza vakantie - Sunweb
Ibiza Vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Ibiza Prijsvrij
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Vakantie Ibiza - Eliza Was Here
Ibiza vakantie
Kleine hotels
bed and breakfast
ElizaWasHere