Ibiza Stad

Ibiza Stad

Ibiza Stad, de hoofdstad van Ibiza, is een zeer interessante plaats. Het ommuurde gedeelte van de stad ligt op een heuvel en bepaalt van zowel dichtbij als van veraf het stadsbeeld.

 

 

Informatie en tips Ibiza-Stad

Hoog boven Ibiza-Stad torent een uit de dertiende eeuw daterende kathedraal. Rondom dit bouwwerk liggen schilderachtige, witgepleisterde huisjes aan smalle straatjes, die hoofdzakelijk gevormd worden door trappen. De oude stad is alleen te betreden via een grote stenen poort met een lange steile opgang, waar in de zomermaanden allerlei “artiesten” hun koopwaar aanbieden. Over de uit de veertiende eeuw stammende stadswallen kan een stadswandeling worden gemaakt. Vanwege de vele hellingen, trappen en onregelmatige paden dient u goed ter been te zijn.

Tussen de oude stad en de haven ligt een gebied dat nog helemaal bij het beeld van de oude stad past, D'alt Vila. Sinds jaren oefent dit stadsgedeelte een grote aantrekkingskracht uit op een bont gekleed volkje, dat hier het straatbeeld beheerst. Ook hier zijn de straatjes smal en schilderachtig en vaak door trappen met elkaar verbonden. Hier vind je ontelbare bars en kleine restaurantjes met tafels en stoelen op straat en een grote hoeveelheid boetiekjes met vaak een duidelijk op het hippe volk afgestemde collectie.

Waarom Ibiza-stad?

Het heeft een grote middeleeuwse oude stad en trekt een gemengde groep van toeristen aan van over de hele wereld, u komt er Engelsen, Brazilianen, Argentijnen, Nederlanders, Duitsers en nog veel meer nationaliteiten tegen. Het is een echt internationale stad. Het is tevens de hoofdstad van een eiland.

Beste hotel Ibiza-Stad

Het beste hotel in Ibiza-stad is waarschijnlijk het Ibiza Gran Hotel, het enige vijf-sterren hotel met een geweldige spa.

 

 

Restaurants en bars Ibiza-Stad

  • Pinino Osteria, bij Marina Botafoch, is een geweldig Italiaans restaurant. Ze maken er ook hun eigen wijn. www.pinino.com
  • Koffie met een bagel vindt u bij het Canadese Cafe, Paseo Vara de Rey. www.canadiancoffeeculture.com
  • Koffie of verse sapjes vindt u bij Sunset Square, een klein voetgangersgebied achter de Grote Markt die een geweldige sfeer heeft.
  • Een andere plek die u niet mag missen is Croissant Show, een schitterende kleine plek, bekend om zijn geweldig ontbijt. www.croissant-show-ibiza.com
  • Een plaats om veel mensen tegen te komen en zien en gezien worden is tegenwoordig Cappucino (voorheen Cafe Sidney) www.grupocappuccino.com

Lunch Ibiza-Stad

  • Ca N'alfredo. Een donker, klein restaurant gerund door een chagrijnige man, maar met geweldig eten. www.canalfredo.com

Diner Ibiza-Stad

Veiligheid Ibiza-Stad

U kunt over straat met uw handtas, maar wees op uw hoede, vooral in het hoogseizoen. De grote hoeveelheden toeristen trekken ook de nodige zakkenrollers en tasjesdieven aan.

Souvenirs

T-shirts van www.pachacollection.com

Reisgidsen Ibiza

Reisgids Ibiza

Ibiza vakantie - TUI Arke
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Ibiza vakantie - Sunweb
Ibiza Vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Sunweb

Ibiza Prijsvrij
Ibiza vakantie
Hotel, Appartement,
Vliegvakantie, All-Inclusive
Prijsvrij

Vakantie Ibiza - Eliza Was Here
Ibiza vakantie
Kleine hotels
bed and breakfast
ElizaWasHere